Masal Oku

Wiki Article



Çevremizin ve arkadaşlarımızın tavırları, yapmış oldukları ve davranışlarının bizleri bile etkilediği ve çevremiz ile bizim bile yargılandığımızın, bu nedenle de çevremizi seçerken tetik olmamız gerektiğini anlatmaktadır.

Masallar, masal açıklıkştırmacıları tarafından çok farklı şekillerde sınıflandırılmışlardır. Masalları tiplerine gereğince ilk sınıflandırma methaliminin Alman masal boşlukştırmacısı J. G. Von Hahn tarafından örgüldığı kabul edilir.

Bir varmış bir yokmuş ilk hengâm süresince kalbur saman süresince ormanın birinde yaşayan sıcakkanlı bir tavşan ailesi varmış. Bu ocak…

Ormanların birinde bir sivrisinek evetşarmış. Bu sivrisinek bütün hayvanları huzursuz edercesine kral olduğunu argüman ediyormuş. Her önüne mevrut hayvana kafa tutuyormuş. Tekrar hayvanlara laf ederken saf kurbağaya gelmiş. Kurbağa ona hayvanların kralının arslan bulunduğunu söylemiş.

Keloğlan masalları Sinek karakteri olarak hepimizin bilmiş olduğu karakterde esasta köse karakteridir. Masallarda köse olarak bildiğimiz bu karakter çizgi filmlerde Sinek karakteri olarak katmıza çıkmaktadır.

Daha sonrasında kuş keloğlana kırmızı taşa bakmasını ve prensesi bulmasını söyleyip uçup gitmiş. Maceraya ve yardımseverliğe erkekılan keloğlan hemen bu duruma atlamış ve kuşun dediğine uyup yola koyulmuş.

Bu duruma yaşanmış komik hikayeler denir. çoğu kez elan çok komik olsun diye yaneşeliıkları vakaların üstüne birazcık da kendileri koyarak anlatırlar. Bunlara örnek olarak şunları verebiliriz:

Keloğlan masalları içerisinde arsa kayran ana karakter keloğlan olmaktadır. Türk mitolojisinde, masal ve fıkralara bap olmuş bir saçsız masal erı olan keloğlan ve rüfekaının başından güzeşte vakalar bu masallarda anlatılmaktadır.

masallar

Kilise yetkililerini toplayan papa cesedi yerinden çıkartarak kazalamış ve sonucunda 3 parmağının kesilmesine hüküm mevdutir. Kendini savunamayacak olan papa böylelikle hükümlanmış olup elan sonra Tibet Nehri’ne atılmıştır.

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

Ona bir eş ormana bahtsız ve melez kalbiyle girdiği devran hissederiz demiş. Sadece ona niçin hakeza bulunduğunu sormaya kellelamışlar. O da benim hiç dostum nanay ondan çok mutsuzum demiş. Sincap ve Maymun kızın sebep bahtsız bulunduğunu anladıktan sonra ormanda mevcut uzun hayvan, geyik, kükremek kabil daha pek çok hayvanlarla tanıdıktırarak arkadaş olmalarını salimış.

Meydana getirilen bir haksızlığa karşı mevrut anlayışlı bir çocuğu canlandıran Keloğlan hikayesini okurken hem eğlenecek hem güleceksiniz…çok okumalar. Keloğlan İle Değirmenci Hikayesi Bir varmış bir yokmuş, önce vakit içre kalbur saman ortamında, pireler erkek berberi develer tellal iken,…

Keloğlan ve sirk sahibiKeloğlan tekrar bir maceraya atılmış. Gel, onunla bu arada tığ bile o maceraya atılalım.

Son vuruşu yapmaya hazırlanan sinek, aslanın yeniden dinlenmeye kellelamasını beklemiş. Kafasını pençelerinin arasına koyan kükremekın burnunu tıkmak istiyormuş. İşte beklediği kadar olmuş. Arslanın burnunu iğnesiyle sokmuş.

Keloğlan ile kırmızı taş masalında annesinin kırmızı taş ile oynamaması derunin uyarı ile çıbanlamaktadır. Keloğlan camına bir kuş konduğunda telaşla hariçya çıkar ve kuşu yakalamaya çtuzakışır. Ancak keloğlan kuşu yakalayamamıştır.

Websitemiz: https://masaloku.com.tr/

Report this wiki page